Vislabāko un pozitīvāko jaunumu avots! ;)

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Vērienīgie protesti ielās nerimstas; pieprasa Dombrovska atkāpšanos
Publicēts 1. februārī, 2011.
Rīga, 2012. gada 4. maijs, aģentūra UTT--BBC/AFP. Jau sesto dienu turpinoties vērienīgajiem protestiem, Latvijas galvaspilsētā arī svētdien pulcējušies cilvēku tūkstoši, pieprasot premjera Valda Dombrovska un pārējo SVF balstītā režīma amatpersonu atkāpšanos.

Nakti uz svētdienu Rīgas centrā esošajā Brīvības ielā — protesta akciju epicentrā — pavadījuši ap 20 000 demonstrantu, kas svētdienas rītā dziedāja: "Dombrovski, Dombrovski! Lidmašīna gaida!"

Tikmēr vienības “Alfa” policisti, kas pēdējo dienu laikā iesaistījušies vardarbīgās sadursmēs ar protestētājiem, svētdien Rīgas ielās jau ir manāmi mazāk, un arī galvaspilsētā izvietotie karavīri no Ādažu bataljona demonstrācijās neiejaucas.

Kā ziņo britu raidsabiedrība BBC, daudzi demonstranti uzkāpuši uz Rīgā izvietotajiem armijas transportlīdzekļiem, un, šķiet, armijnieki visumā atbalsta protestētājus.

Daudzi galvaspilsētā esoši uzņēmumi ir slēgti. Arī interneta darbība joprojām ir traucēta. Daudzās degvielas uzpildes stacijās sāk beigties degviela, bet bankomāti ir izlaupīti vai nedarbojas. NASDAQ OMX Rīgas Fondu birža un bankas svētdien nestrādā.

Kaut arī valdības ēkas tiek rūpīgi apsargātas, daudzos galvaspilsētas rajonos izveidojies varas vakuums, no Rīgas ziņo BBC reportieris. Tādēļ bruņotu iedzīvotāju grupas uzsākušas patruļas cīņā pret marodierismu un cita veida nekārtībām. Daudzi latvieši uzskata, ka “Alfas” policisti ieslodzītos no cietumiem ir izlaiduši tīšuprāt, lai vairotu haosu un uzsvērtu nepieciešamību pēc drošības spēkiem.

Tikmēr cerībā mazināt plašos protestus, Dombrovskis sestdien paziņoja, ka bijušais KNAB priekšnieks Aleksejs Loskutovs iecelts speciāli izveidotajā vicepremjera amatā.

Turpretī tautas pārstāvji aicināja pārejas valdības veidošanu uzticēt opozīcijas līderim — matemātiķim un sabiedriskajam aktīvistam Ilmāram “Neo” Poikānam.

"Es aicinu Dombrovski un visas pārējās Valūtas fonda iztapoņas pamest Latviju, cik drīz vien iespējams. Tā būs labāk gan Latvijai, gan jums pašiem," televīzijas kanālā "Al-Jazeera" sacīja Poikāns.

UTT/BBC--AFP

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: